Fira IFA de Berlín amb Gallego Audiovisió



Hi ha tres cites que no es poden perdre de vista durant l'any pel que fa a la indústria de la tecnologia de consum. La primera és CES. A las Vegas s'inicia la temporada recolzant-se en la innovació com a reclam i un aparador per conèixer el més capdavanter del sector. Li segueix el MWC, celebrat a Barcelona en els darrers anys i que serveix d'avantsala per mostrar les principals novetats en telefonia, encara que en cada edició s'han sumat nous invents d'altres categories.

Però queda una altra fira, IFA, on moltes de les empreses tecnològiques més capdavanteres aprofiten per presentar els seus productes de cara a la temporada nadalenca i posar la guinda a l'any. Des de Gallego Audiovisió t'expliquem les nostres impressions sobre la fira i quins dels productes ens han cridat més l'atenció.

Una de les presentacions que més ganes teníem de veure, era la del LG V30. Amb una pantalla P- OLED que aprofita millor el frontal que els models anteriors, amb una resolució QHD i l'última gamma en processadors. LG dóna una mica més de valor a aquesta sèrie dins del seu catàleg i presenta un producte bandera, potser més convincent que el LG G6, que per la nostra part, ens semblava un bon producte.

Per altra banda Sony sempre reserva part de la seva artilleria anual per presentar-la en aquestes dates de tornada al col·legi. De tot això, la cosa que més ha destacat per sobre dels seus nous telèfons, han estat la càmera d'acció Sony RX0 i els auriculars Sony WH-1000XM2; i us expliquem per què.

La RX0 és un cop en la taula de la companyia en un terreny dominat per altres fabricants com GoPro i que ha anat colonitzant-se per propostes de baix cost. A més d'una forma diferent de l'anterior (ara més quadrada), integra un sensor Exmor RS d'una polzada de grandària (l'habitual en aquestes càmeres és una grandària d'1/2,3 polzades) de 15,3 megapíxels, lent Zeiss de 24 mil·límetres amb obertura f/4 i enregistrament en 4K, a més de la possibilitat de fer ràfegues de 16 imatges per segon en format RAW.

En auriculars vam veure productes en diversos formats, però ens van captivar els hereus dels MDR-1000x, és a dir, els tancats de diadema. Els WH-1000XM2 són auriculars Bluetooth amb cancel·lació de soroll que prometen una autonomia de 30 hores (10 més que els anteriors) amb càrrega ràpida (una hora i quart), però a més destaquen per la seva optimització en la cancel·lació de soroll i segons la pressió atmosfèrica, a més d'adaptar l'emissió de so segons en quin ambient s'estigui. Lo millor: que el preu de sortida és 70 euros més barat que els seus antecessors, quedant en 380 euros.

Lenobo va tenir una actuació molt destacable l'any passat amb aquell lleugeríssim i versàtil Yoga Book. Aquest any no han descurat aquesta àrea, presentant proposades potser menys cridaneres però mantenint aquestes dues característiques que destacàvem en el Yoga Book amb els Yoga 920, 720 i Miix 520.

Encara que el que ens va agradar bastant de tot el que queda sota la marca, van ser els mòbils; concretament el Moto X4 i el Moto G5s Plus. El X4 destaca pel Bluetooth 5.0 i doble càmera dedicada al desenfocament, i això últim ho veiem també en el Moto G5s Plus, amb en una major grandària, alumini i major emmagatzematge intern (32 GB).

Particularment, Samsung va captar la nostra atenció amb una rentadora ultra ràpida Sèrie 8, que redueix el temps de rentada en un 50% en moure les peces de dalt al fons del tambor mentre aquest es mou de darrere cap a davant.

Aquests van ser els productes que més van agradar al nostre equip, però si tu també hi vas assistir, ens encantaria que compartissis amb nosaltres la teva opinió sobre la fira, dels productes que més et van xocar, i per què no, dels que et van decebre.

Tornar