Evita les 5 averies més habituals del teu smartphone

En la majoria dels casos, la vida útil del teu smartphone es situa sobre les dos anys, com a mínim. Però diferents estudis i enquestes reflexen que prop del 50% dels espanyols ha de canviar el seu terminal en menys d’un any i mig degut a problemes tècnics.

En el següent article enumerarem les averies més corrents que pot patir el teu smartphone i com evitar-les:


1.     La Bateria

Les bateries dels smartphones tenen una vida útil, és a dir, un nombre de càrregues i descàrregues que es duran a terme de forma òptima. Un cop es sobrepassa aquesta xifra o s’acumulen hores de males pràctiques, és quan comencem a notar que el temps de càrrega es perllonga i es descarrega més ràpidament.

Si volem allargar la vida de la teva bateria, intenta respectar el cicle d’aquesta, és a dir, no iniciïs la càrrega fins que estigui pràcticament descarrega i no deixis el terminal endollat al carregador quan la bateria es troba al 100% de càrrega. Diferents experts recomanen apagar el telèfon de tant en tant i reiniciar-lo. Una alternativa força recomanable pot ser l’ús d’una bateria externa.

 

2.     La pantalla

Les pantalles asclades és un dels problemes més corrents que poden sofrir aquests aparells. Com podem evitar-los? Segurament ja te’n fas una idea, comprant una funda pel telèfon i una protector de metacrilat per la pantalla.

Un altre element a destacar, és la pols que s’acumula a la pantalla del nostre dispositiu i en pot afectar la seva funcionalitat. Per aquesta raó recomanem netejar convenientment la pantalla del teu smartphone de forma habitual.

 

3.     Els botons laterals

Hi ha diverses raons que poden fer que aquests botons deixin de funcionar, com ara, que desafortunadament ens hagi caigut algun tipus de líquid sobre l’aparell, que els utilitzem malament o que sigui un problema del propi software.

En qualsevol cas, hi ha diverses opcions disponibles que ens permeten controlar les funcions dels botons laterals a través de la pantalla tàctil, com podria ser L’Assistive Touch de Apple.

 

4.     Auricular Intern

L’acumulació de brutícia en l’auricular intern és un tot un clàssic, en moltes ocasions pot arribar a semblar una obertura d’un gruta amb un ecosistema propi. Recomanem tenir cura amb la brutícia acumulada i netejar-la de forma habitual per evitar que res interfereixi amb l’auricular.

 

5.     El carregador

Era impossible deixar de banda aquest accessori si parlàvem d’averies freqüents.  El connector de càrrega (part que s’insereix al telèfon) acostuma a ser la part del carregador més castigada amb el pas del temps, donant com a resultat que aquesta no connecti correctament amb el dispositiu i no es carregui de forma òptima. No tenir cura de la posició en que es deixa el telèfon durant la càrrega pot originar també desperfectes en la clavilla de càrrega del dispositiu.

També és interessant no doblegar els cables de càrrega, per exemple quan els fiquem en una bossa o motxilla. I per últim, si observem desperfectes externs en el carregador, és possible que afectin a nivell intern; millor no els utilitzis.

 

Fins aquí el nostre repàs de les averies més habituals d’un dispositiu mòbil i alguns consells per remeiar-les.  Si teniu algun dubte o consulta us invitem a que us fiqueu en contacte amb nosaltres.

Moltes gràcies per llegir-nos una setmana més i fins al següent article!

Tornar