Arriben els Televisors 8k

La incursió a les nostres llars dels televisors 4k és un factor relativament recent. Molts de nosaltres encara ens estàvem acostumant a elles quan van començar a circular els primers rumors sobre noves tecnologies 8k. En aquell moment, la gran majoria d’experts en el sector vam tenir opinions força similars; és un pas evident, però encara tardarem un temps en veure-ho. Doncs, res més lluny de la realitat. 


Una grata sorpresa

Durant la fira IFA a Berlin, els diferents fabricants ja mostraven el seu entusiasme en ensenyar les virtuts dels televisors 8k, però ha estat Samsung, el gegant coreà, qui ha decidit fer el primer pas per comercialitzar-les. Amb aquest fi ha presentat la sèrie Q900R, de 65 i 75 polzades UHD 8k.

La línea Samsung Q900R és una gama de televisors de gran diagonal, amb disseny modern i elegant i un marc molt estret. La pantalla utilitza la tecnologia QLED, amb la que s’obtenen uns colors vius i radiants i una bona gestió del negres; partint de que no parlem d’un panell OLED.

Un dels dubtes que ens van sorgir en el primer moment va ser quin seria el contingut disponible per a la tecnologia 8k. Pregunta que Samsung ha respost amb prestesa: A base de múscul. La millora de la imatge es completa amb l’adopció de la nova tecnologia 8k Upscalling i el processador 8k Quantum, amb els quals el contingut de menor qualitat s’adaptarà a les noves resolucions ja sigui amb imatges provinents d’un servei de Streaming, via HDMI o incús duplicant la pantalla del telèfon.

Un factor que ens ha resultat curiós és la incursió de la “IA” quan ens referim el seu sistema d’àudio. El potent processador 8k Quantum permetrà un anàlisi constant del so, adaptant-lo i optimitzant-lo en cada moment per tal d’obtenir la millor qualitat possible. Tenim curiositat per veure com funcionarà.

Especificacions tècniques

Analitzant més en profunditat les seves especificacions tècniques, veiem que la gamma Samsung Q900R disposarà d’una brillantor màxima de 4.000 nits i compatibilitat amb el HDR10+, a part del HDR10, HLG o el HMDI 2.1.

El disseny, com hem dit anteriorment, s’aprecia molt cuidat i elegant. Han decidit seguir amb la línea One Connect, amb el que tot el sistema de cablejat s’ha reduït a la mínima expressió per no afectar la seva estètica, tant si la pengem a la paret o si utilitzem les seves potes.

Quin és el seu preu?

Com sempre passa, les últimes tendències no surten barates i els nous televisors Samsung no en son una excepció; el seu preu de sortida es situa sobre els 5.600€ i 7.800€ pels models de 75 i 85 polzades respectivament.

Fins aquí el nostre repàs dels nous televisors 8k. Moltes gràcies per seguir els nostres articles i tornem en dues setmanes amb un nou article.

  

Tornar